דרישות מחומרי סיכה לתעשיית המזון והתרופות

תאימות למזון: אינו רעיל, חסר טעם,חסר ריח, נקי.

דרישות טריבולוגיות: שחיקה מזערית,חיכוך נמוך, הגנה טובה בפני קורוזיה.

עמידות בכימיקלים: סוגי מזון מסוימים תוקפים חומרי סיכה, יש לנקות את רכיבי מכונות המזון בתדירות גבוהה.

עמידות בסביבה מימית ובקיטור: בתהליכי עבוד וייצור המזון משתמשים במים בכמויות גדולות וכן בקיטור.

תאימות לפולימרים הקיימים במכונות מזון: לעיתים רבות נדרשת תאימות של חומר הסיכה לחומרים פולימרים כגון סוגי פלסטיק שונים או גומי.

תכונות אנטי בקטריאליות: חומרי הסיכה לתעשייה זו חייבים לכלול תוספים להקניית כושר הגנה כנגד בקטריות, חיידקים,ושאר מיקרואורגניזמים.

אישור FDA: מינהל המזון והתרופות האמריקאי (Food And Drugs Administration) מפרסם את רשימת הרכיבים וחומרי הגלם שניתנים לשימוש בפורמולציה של חומרי הסיכה בתעשייה זו (הוראות בטיחות והדרכה מספר 21 CFR 178.3570).

אישור זה הינו תנאי בסיסי לייצור חומרי סיכה לתעשיית המזון אבל אינו מאשר את מוצר הסיכה עצמו למגע אפשרי עם מזון.

אישור NSF H-1: מוצרים בעלי אישור זה מאושרים כחומרי סיכה למגע ארעי עם מזון ומאושרים לסיכה בתעשיית המזון.

אישור NSF H-2: מוצרים בעלי אישור זה מאושרים כחומרי סיכה לשימוש במקומות שבהם אין כל אפשרות למגע עם מזון בתעשיית המזון אבל וסביבת העבודה דורשת מוצרים אלו הם נמצאים בשימוש.

 

באופן עקרוני קימת נטייה ברורה בתעשיית המזון העולמית להשתמש אך ורק בחומרי סיכה בעלי אישור של NSF H-1.

קו המוצרים החדש של אנדרול (ANDEROL) לתעשיות המזון מציע מגוון רחב של חומרי סיכה בהתאם לדרישות היישומיות  במפעל.

המוצרים מחולקים לפי סיווג  של: מדחסים ומשאבות,ציוד הידראולי,ממסרות ומסבים,שרשראות,וחומרים לסיכה כללית  במפעל.